Vochtproblemen in Haaksbergen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Vochtbestrijding Haaksbergen

Vochtbestrijding in Haaksbergen is nodig als je last hebt van vochtproblemen in huis. Er zijn verschillende manieren om vocht te bestrijden, door middel van ventilatie, injecteren of onderkappen bijvoorbeeld. De methode van vocht bestrijden hangt af van de oorzaak van je vochtproblemen. Benieuwd welke methode nodig is om jouw problemen op te lossen?

Start gratis offerteaanvraag!

Je komt zo snel mogelijk in contact met vochtspecialisten in je regio. Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina lees je over vochtbestrijding. Je vindt informatie over de vele oorzaken en de specifieke technieken voor vochtbestrijding in huis. Bovendien geven we je handige prijsinformatie en tips voor als je zelf vocht wilt bestrijden!


Vocht in huis bestrijden: wanneer nodig?

Helaas komen vochtproblemen in veel huizen voor. Dit merk je aan een muffe geur in huis, vochtplekken op de muur of aan het plafond of door schimmel. Daarnaast zijn er nog andere tekenen die erop wijzen dat je een vochtprobleem hebt.

Wanneer de luchtvochtigheid in huis te hoog is en de houten vloer krom gaat staan. Ook kan je wandafwerking zomaar los gaan laten en krijg je meer ongedierte in huis. Vraag gratis offertes aan voor persoonlijk advies.

Het is tijd voor vochtbestrijding als:

 • je een muffe geur in huis hebt;
 • er vochtplekken op muren of plafonds ontstaan;
 • de wandafwerking loslaat of vloeren kromtrekken;
 • je last hebt van chronische verkoudheidsklachten;
 • er meer ongedierte in huis is dan normaal gesproken.

Gevolgen teveel vocht in huis

Te veel vocht in huis zorgt voor problemen, zowel bij de woning zelf als voor jou. Iemand die in een huis woont met vocht of schimmel, heeft bijvoorbeeld vaker last van luchtweg- of astmatische klachten. Heb je bovendien al een allergie tegen huisstofmijt, dan worden je klachten in een vochtig huis erger.

Gevolgen aan je woning zijn vocht- en schimmelplekken, behang of verf dat ineens loslaat en een muffe geur. Je kunt deze problemen niet verhelpen totdat je ook de aanpak van de vochtproblemen aanpakt.

Vochtbestrijding expert nodig?

Op zoek naar een goedkope vochtspecialist in de buurt?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van vochtexperts uit jouw regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op een vochtbestrijding expert!

Wat kost vochtbestrijding?

De kosten van vochtbestrijding hangen samen met de oorzaak van je problemen. Heb jij last van optrekkend vocht? Er zijn drie populaire methodes om opstijgend vocht te bestrijden. Als je de muur laat injecteren of onderkappen, beginnen de kosten rond de €100,- per strekkende meter. In beide gevallen wordt er een vochtkering in de muur aangebracht: deze houdt grondwater tegen en zorgt ervoor dat de muur boven de vochtkering droog blijft. Een andere optie is het Carebrick systeem. Met behulp van keramische kokers wordt water in de muur afgevoerd naar buiten. Dit kost gemiddeld €110,- tot €125,- per strekkende meter.

Is vochtdoorslag jouw probleem, dan is een compleet andere aanpak nodig. Impregneren, de muur waterdicht maken, kost gemiddeld €8,- tot €12,- per m². Bij een gevel van totaal 50 m² kost dit gemiddeld €400,- tot €600,-. Een andere manier om je muur waterdicht te maken is het plaatsen van nieuwe gevelbekleding. Je buitenmuur wordt flink opgeknapt wat ook de waarde van je woning doet verhogen! Afhankelijk van het gekozen materiaal, beginnen de prijzen vanaf €30,- per m².

In de tabel vind je de gemiddelde prijzen van verschillende soorten vochtbestrijding in Haaksbergen. Vraag gratis offertes aan voor een precieze prijsindicatie.

Vochtbestrijding: kosten 2024

Type vochtprobleem Bestrijdingsmethode Gemiddelde prijs*
Optrekkend vocht Injecteren Vanaf €100,- per strekkende meter
Onderkappen Vanaf €100,- per strekkende meter
Carebrick €110,- tot €125,- per strekkende meter
Doorslaand vocht Impregneren €8,- tot €12,- per m²
Nieuwe gevelbekleding Vanaf €30,- per m²
Condensatievocht Ventilatie €40,- tot €1.500,-
Vochtige kelder Kelderbekuiping €15,- tot €20,- per m²
Kelderdrainage Vanaf €3.000,-
Schimmel Schimmel verwijderen €25,- tot €50,- per m²

*Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte prijs weten voor jouw vochtprobleem? Vraag gratis offertes aan!

Last van vocht in huis in Haaksbergen? Professionele vochtbestrijding!

Vind een vakman bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Vochtproblemen Haaksbergen: welke oorzaken zijn er?

Vochtproblemen komen in Haaksbergen regelmatig voor. Door een gebrek aan ventilatie zorgt condensatievocht vaak voor beslagen ramen of vochtige muren. Een beschadiging in je gevel of een oude spouwmuur kan ook problemen veroorzaken. Vochtdoorslag of optrekkend grondwater hebben ook vochtige muren tot gevolg!

Hieronder gaan we iets dieper in op de verschillende oorzaken van vochtproblemen in huis. Als je de oorzaak van het probleem kent, weet je immers ook hoe je dit het beste oplost! Wil je een vochtdiagnose laten stellen door een vocht expert? Start dan nu je gratis offerteaanvraag!


Optrekkend vocht

Tegenwoordig wordt er in nieuwe huizen een waterkering aangebracht. Een waterkering is een waterdichte laag in de muur, op hoogte van grondniveau. Dit wordt hier geplaatst om te voorkomen dat grondwater via het metselwerk omhoogtrekt.

Is er een probleem met de waterkering of ontbreekt deze helemaal, dan ontstaat optrekkend vocht. De muren zuigen het grondwater op en het trekt langzaam maar zeker steeds hoger in de muur.

Hoe kan ik optrekkend vocht herkennen?

Dit probleem komt voor op zowel binnen- als buitenmuren. De eerste aanwijzing zijn vochtplekken, meestal op het onderste gedeelte van je muren. Andere indicaties zijn loslatend behang of pleisterwerk, schimmels en een muffe geur. Opvallend is dat de problemen voornamelijk tegen de onderkant van de muur zitten.

Hoe optrekkend vocht bestrijden?

Optrekkend vocht bestrijden doe je door een waterkering in de muur aan te brengen. Dit voorkomt dat grondwater verder omhoogtrekt. De muur droogt weer netjes op en je krijgt geen last meer van vochtproblemen.

Optrekkend vocht bestrijden kan door middel van deze methodes:

 • Injecteren: een vochtwerend gelmiddel wordt in de muur geïnjecteerd. Elke 10 tot 12 centimeters worden er gaten in de muur gebeurt. Via deze gaten vult de specialist de muur met een vochtwerende gel. De gel zet daarna uit in het metselwerk, totdat de hele muur een waterkering heeft. Heb je spouwmuren, dan wordt de behandeling aan de binnen- en buitenkant uitgevoerd. De kosten hiervoor beginnen rond de €100,- per m².
 • Onderkappen: met deze methode wordt de vochtkering handmatig aangebracht. De vakman verwijdert een rij bakstenen van ongeveer een meter lang. Hierin plaatst hij een kunststof materiaal dat het water tegenhoudt. Eventueel kan hij ook meter voor meter een gleuf frezen. Deze methode is iets sneller. Deze werkwijze kost veel tijd en er ontstaat veel stof. Ook moeten de binnen en buitenkant van de muur opnieuw afgewerkt worden. Heb je geen spouwmuur? Dan hoef je alleen de buitenkant opnieuw af te werken. Deze methode wordt daarom veel toegepast bij huizen die toch al gerenoveerd worden. De prijs begint vanaf €100,- per strekkende meter.
 • Carebrick: dit is een relatief nieuwe methode. De vakman plaatst keramische kokers in de vochtige muur. De kokers zitten op ongeveer elke halve meter en op zo’n 35 centimeter boven de vloer. Door de luchtstroming die ontstaat in de kokers, ontstaat een verdampingsproces en koelt de lucht in de koker af. De koude temperatuur in de muur trekt het water naar zich toe, en voert dit daarna af naar buiten. Deze methode kost gemiddeld €110,- tot €125,- per m² en het voordeel is dat je de muren niet opnieuw hoeft af te werken. Let op: deze techniek kan alleen toegepast worden bij buitenmuren. Bij binnenmuren is onderkappen of injecteren een betere optie. Vergelijk gratis offertes en ontvang advies op maat.

vochtbestrijding Haaksbergen

Doorslaand vocht

In het geval van doorslaand vocht, is het regenwater dat naar binnendringt. Dit slaat tegen de buitenkant van je muur aan. Het metselwerk is poreus geworden of beschadigd, en hierdoor niet meer waterdicht. Zo wordt het water via het metselwerk geabsorbeerd.

Het water trekt via de muur naar binnen en dit komt aan de binnenkant tot uiting. Je herkent doorslaand vocht vooral aan de vochtplekken. Ook kan er schimmel ontstaan en laat de wandafwerking los.

Op veel manieren zijn de gevolgen van vochtdoorslag gelijk aan de gevolgen van opstijgend vocht. Toch is er één belangrijk verschil: bij vochtdoorslag kunnen de vochtplekken overal op de muur ontstaan. Zowel boven als onder. Ook ontstaan de problemen niet op de binnenmuren. Vermoed je vochtdoorslag, dan zijn er verschillende manieren om dit te bestrijden.

Welke bestrijdingsmethodes zijn er?

De enige manier om vochtdoorslag tegen te gaan, is door de muren waterdicht te maken. Dit kun je uiteraard bereiken op verschillende manieren. Impregneren is al jarenlang populair omdat het snel een eenvoudig is, maar wil je ook de uitstraling van de gevel opknappen dan is gevelbekleding wellicht een optie.

Je hebt onder meer de keuze uit:

 • Impregneren: deze methode gebruikt een waterdicht impregneermiddel, om de muur te beschermen. De laag is onzichtbaar en niet schadelijk dus kan op elk moment van de dag aangebracht worden. Bovendien verandert er niks aan de uitstraling van je gevel. Belangrijke voorwaarde voor deze methode is dat de gevel zelf in goede staat verkeert. Beschadigingen moeten eerst hersteld worden. De kosten liggen rond de €8,- tot €12,- per m².
 • Nieuwe gevelbekleding: door nieuwe gevelbekleding aan te brengen, bescherm je de gevel ook tegen vochtdoorslag. De bekleding is waterdicht en voorkomt dat het metselwerk regenwater absorbeert. Je hebt de keuze uit verschillende materialen. Kalleien is een optie voor als je een beperkt budget hebt, dit is pleisterwerk voor de gevel. Andere opties zijn houten of kunststof gevelbekleding. Deze methode knapt de uitstraling van je huis enorm op en wordt daarom veel gekozen als de gevel zelf verouderd of beschadigd is. De kosten beginnen vanaf €30,- per m².

Vochtproblemen in Haaksbergen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken!


Condensatievocht

Een veel voorkomend vochtprobleem in huis, is condensatievocht. Het probleem met condensatievocht is dat het altijd en overal ontstaat: je ontkomt er dus niet aan. Om problemen te voorkomen is het belangrijk dat er voldoende ventilatie is. Zo wordt de vochtige lucht afgevoerd naar buiten en komt er droge lucht weer binnen.

Bij een gebrek aan ventilatie, blijft condensatievocht hangen aan plafonds en aan muren. In ernstige gevallen kun je zelfs waterdruppeltjes aan het plafond zien hangen! De gevolgen zijn vervelende vochtplekken en schimmel. Doordat de luchtvochtigheidsgraad in huis stijgt krijg je ook last van gezondheidsklachten en kan het zijn dat er meer ongedierte in huis is. Opvallend is dat bij condensatievocht, de problemen in theorie overal in huis kunnen ontstaan. Op de muren, maar ook de plafonds of zelfs de vloer.

Ventileren is de oplossing

Om condensatievocht te bestrijden is er maar één oplossing: ventileren. Er moet dagelijks voldoende droge lucht naar binnenkomen, en de vochtige lucht moet afgevoerd worden. Het is belangrijk dat de lucht door het hele huis kan stromen. Zorg er dus voor dat niet alles potdicht zit: laat ventilatieroosters dag en nacht open staan en zorg ervoor dat er onder de deuren 1,5 centimeter ruimte is zodat de lucht ook kan doorstromen.

In de slaapkamer bestrijdt je condensatievocht door het raam ’s nachts open te zetten. Vind je dit niet fijn, zet dan op z’n minst de ventilatieroosters open. Zo voorkom je beslagen ramen in de ochtend en houd je een gezonde luchtkwaliteit.

Let op: ramen openen voor frisse lucht in huis is niet hetzelfde als ventileren. Dit kan je 10 tot 30 minuten doen, zodat vervuilde lucht is verdwenen. Hierna heeft luchten weinig effect meer. Ventileren gaat de hele dag door.

Naast natuurlijke ventilatie is een mechanisch ventilatiesysteem zeker een optie. Het voordeel hiervan is dat je huis 24 uur per dag wordt geventileerd, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. Er zijn 4 verschillende ventilatiesystemen, van volledig natuurlijke ventilatie tot volledig mechanische ventilatie. Vergelijk gratis offertes.


vochtbestrijding Haaksbergen

Vochtige kelder

Dat de kelder één van de vochtigste ruimtes in huis is, is niet heel gek. De keldermuren zijn omringd door grondwater. Dit oefent continu druk uit op de muren om maar een weg naar binnen te vinden. Bij de kleinste beschadiging heb je last van binnensijpelend vocht en door de koude temperatuur vormt er bovendien heel veel condens, wat ook voor vochtproblemen zorgt.

Een vochtige kelder herken je aan een muffe geur, natte muren of een laagje water op de vloer. We raden aan om vochtbestrijding in de kelder uit te voeren, zodat je deze ruimte veilig kunt gebruiken als opslagruimte voor eten, je waardevolle kerstspullen of als je hier zelfs een extra verblijfskamer van wilt maken.

Kelderafdichting

Een kelderafdichting houdt in dat je de kelder helemaal waterdicht gemaakt wordt. Dit wordt onder meer gedaan via een kelderbekuiping, maar in veel gevallen worden verschillende vochtbestrijding technieken met elkaar gecombineerd voor het beste resultaat.

Dit zijn de mogelijkheden:

 • Een kelderbekuiping: de muren en de vloer worden volledig waterdicht gemaakt. Bij een soepele bekuiping gebruik je folie dat over de muren en vloer wordt aangebracht, waarna een nieuwe muur wordt gemetseld en een nieuwe vloer gelegd wordt. Een stijve bekuiping betekent dat de vakmannen met een waterdichte pasta de muren helemaal dichtsmeren. Dit voorkomt dat grondwater nog via naden of kieren naar binnendringt. De kosten voor deze methode liggen rond de €15,- tot €20,- per m².
 • Kelderdrainage: als er te veel water op de bodem staat, kun je dit door middel van drainage laten afvoeren. Afhankelijk van de manier waarop het water binnenkomt, kies je voor wanddrainge, randdrainage of vloerdrainage. In veel gevallen is het een combinatie van verschillende soorten drainage. Het systeem bestaat uit een noppenfolie met allemaal kleine kanaaltjes. Dit vangt binnensijpelend vocht op en een pomp voert het af naar een opvangreservoir. De kosten van drainage beginnen rond de €3.000,-.

Professionele vochtbestrijding in Haaksbergen voor de scherpste prijzen!

Vind een betaalbare vochtspecialist en bespaar tot 40%.

Schimmel in huis Haaksbergen: wat te doen?

Als er schimmel in huis ontstaat, dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk op te lossen. Omdat schimmels alleen groeien in vochtige omstandigheden, is dit een belangrijke indicatie van een vochtprobleem. Het komt daarom vaak voor in relatief vochtige kamers, zoals de badkamer, slaapkamer of keuken.

Schimmel herken je door zwarte puntjes in voegen, op het plafond of op de muur. Het begint met een aantal puntjes, maar als het vochtprobleem niet aangepakt wordt dan groeit het snel! Wees er dus op tijd bij, en wacht niet te lang met het bestrijden van schimmel.

Zelf schimmel verwijderen?

Zelf schimmel verwijderen doe je met behulp van een schimmel verwijderaar. Deze koop je gewoon in de supermarkt of bouwmarkt. Dit zijn chemische middelen, dus ga hier voorzichtig mee om. Draag beschermende kleding, een veiligheidsbril en handschoenen om te voorkomen dat je hier last van krijgt.

Een milieuvriendelijkere manier om schimmel te verwijderen, is met een oplossing van soda en water. Maak een oplossing van 6 gram soda op een liter water, en schrob de schimmel zo van de muur. Gaat het echt om hele hardnekkige schimmel, dan kun je ook 250 ml bleekwater oplossen in een emmer water. Breng dit aan op de beschimmelde muur en laat het ruim een nacht inwerken voor je de muur schoonmaakt.

Wil je zeker weten dat je alle schimmel hebt verwijderd? Dan raden we je toch aan een vakman in te huren. Die beschikt over de juiste middelen én materialen, en dus hoef je zelf niks meer te kopen. Bovendien kijkt hij altijd eerst naar de oorzaak en weet je zeker dat deze ook aangepakt wordt.

Let op: schimmel kun je alleen effectief verwijderen als je ook de oorzaak van het vochtprobleem aanpakt. Verwijder je de schimmel maar is de luchtvochtigheid nog steeds te hoog? Dan keert de schimmel binnen no time weer terug!

Zelf vocht bestrijden in huis?

Kan ik zelf vochtbestrijding in huis uitvoeren? Afhankelijk van de oorzaak zijn er inderdaad manieren waarop je zelf het vocht kunt bestrijden.

Dit is bijvoorbeeld een optie bij opstijgend grondwater. Als je hier last van hebt, dan kun je eventueel zelf je muur injecteren. Wel heb je hiervoor de juiste gereedschappen en materialen nodig, om beschadigingen aan de gevel te voorkomen. Maak de boorgaten schuin naar beneden, zodat de waterwerende gel gemakkelijk in de muur loopt.

Houd er rekening mee dat vochtbestrijding niet altijd eenvoudig is. Allereerst is het stellen van de juiste vochtdiagnose al lastig, omdat verschillende vochtproblemen veel van dezelfde gevolgen hebben. Als je een specialist inhuurt weet je zeker dat je de juiste oorzaak aanpakt. Vergelijk gratis offertes en vind een vochtbestrijding expert in de buurt.

Voordelen inschakelen vochtspecialist

Heb je last van vochtproblemen? Met de hulp van een ervaren vochtspecialist ben je verzekerd van het beste resultaat!

De grootste voordelen van het inhuren van een vakman:

 • De vakman stelt een correcte vochtdiagnose en bepaalt aan de hand hiervan welke vochtbestrijding methode de beste keuze is.
 • Een vochtspecialist heeft ervaring en daarmee hoef jij je geen zorgen te maken over beschadigingen aan je muur.
 • Je hoeft zelf geen dure materialen of gereedschappen aan te schaffen.
 • De vochtbestrijding wordt efficiënt aangepakt en daarmee verdwijnen ook de andere gevolgen al snel.
 • Tot slot bespaar jij jezelf waardevolle tijd en energie.

Recente aanvragen

Optrekkend vocht verhelpen in Leeuwarden
Doorslaand vocht bestrijden in Drachten
Kelder waterdicht maken in Sneek
Ventilatie aanbrengen in Heerenveen
Vochtbestrijding in woningen in Harlingen
Vochtige kruipruimte aanpakken in Joure
Binnenmuur injecteren in Wolvega
Buitenmuren impregneren in Leeuwarden
Schimmel verwijderen in Groningen
Impregneren van de gevel in Assen

vochtbestrijding Haaksbergen

5 tips bij inschakelen vochtexpert

Wil jij een vochtexpert inschakelen? Hieronder geven we je 5 tips voor het vinden van de beste vochtspecialist:

 • Tip 1: regio. Uit welke regio de vochtspecialist komt heeft een grote invloed op de kostprijs. Waarom? Omdat elke specialist voorrijkosten in rekening brengt.

  Door te kiezen voor een vakman in je eigen regio, houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk. Sterker nog: er zijn veel bedrijven die binnen een bepaalde straal zelfs helemaal geen voorrijkosten in rekening brengen.

 • Tip 2: garantie en voorwaarden. Elk bedrijf hanteert eigen garantievoorwaarden. Bij het vergelijken van verschillende vaklui is het slim om ook de garantie en de voorwaarden door te nemen. Kijk vooral naar wat er gebeurt als er onverhoopt fouten gemaakt worden. Een vakman zal een vochtdiagnose stellen maar in enkele gevallen kan dit natuurlijk een verkeerde diagnose zijn.

  Wie is er in zo’n situatie verantwoordelijk voor de extra kosten? Wordt alleen de goede vochtbestrijding vergoed of ook de extra herstelkosten die je moet maken? Er kunnen per bedrijf grote verschillen zitten in deze voorwaarden.

 • Tip 3: keurmerken en referenties. Wil je er zeker van zijn dat je te maken hebt met een ervaren vakman, dan is het slim om rekening te houden met keurmerken en referenties. Referenties kun je in de meeste gevallen online vinden. Zo krijg je een completer beeld van klantvriendelijkheid. Let ook op hoe eventuele problemen opgelost werden!

  Een keurmerk geeft aan dat een vakman voldoet aan strenge eisen op het gebied van bijvoorbeeld kwaliteit, veiligheid, klantvriendelijkheid en meer. Vergelijk gratis offertes.

  Een keurmerk om rekening mee te houden is SKEV (Stichting Keurmerk Erkende Vochtexperts). Deze vakmannen hebben een financieel gezond bedrijf en werken met gekwalificeerd personeel en professionele apparatuur.

 • Tip 4: specialisme. Het kan zijn dat je last hebt van een ingewikkeld probleem. In dat geval is het fijn als je kiest voor een vakman met verstand van zaken. Er zijn vochtexperts gespecialiseerd in specifieke vormen van vochtbestrijding. Wil jij gebruik maken van het Carebrick systeem, dan is het belangrijk dat je kiest voor een vakman die hierin ervaren is.

  Bij een specialist die de kokers nog nooit eerder heeft geplaatst is de kans op een verkeerde plaatsing groter. Vraag jezelf dus ook af van welke methode je het liefste gebruik zou willen maken en of de vakman hier ervaring mee heeft.
 • Tip 5: offertes vergelijken. Alle bedrijven en zzp’ers gespecialiseerd in vochtbestrijding in Haaksbergen hanteren hun eigen tarief.

  Wil je verzekerd zijn van het beste aanbod, dan raden we aan om meerdere vakmannen met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten én kies je eenvoudig voor het beste aanbod. Dit doe je eenvoudig met behulp van onze gratis offerteservice!

vochtbestrijding Haaksbergen

Vocht in huis Haaksbergen bestrijden? Bespaar op de kosten!

Laat vocht in je huis in Haaksbergen professioneel bestrijden. Dan weet je zeker dat de problemen zo snel mogelijk opgelost zijn en er geen verdere beschadigingen aan je muren, plafonds of fundering ontstaat. Bovendien voert een vochtspecialist eerst een analyse uit, waardoor de juiste vochtbestrijdingstechniek gebruikt wordt. Op zoek naar een vochtspecialist bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt na je aanvraag tot 5 offertes in je mailbox. Vergelijk nu rustig de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Op deze manier bespaar je tot wel 40% op de kostprijs! De offerteaanvraag is gratis en bovendien helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen