Vochtbestrijding

Vochtproblemen op zich zijn meestal wel direct en tijdelijk te verhelpen. Een ander probleem is echter de eigenlijke oorzaak van het probleem vinden. Vocht baant zich op een heel gemakkelijke wijze een weg door allerhande materialen waardoor het soms zeer moeilijk is om precies vast te stellen waar het vocht nu vandaan komt. De plek waar het zich manifesteert is niet altijd de plek van oorzaak. Een professionele, degelijke en doeltreffende vochtbestrijding is dan ook een echte must om nog lange tijd van een vochtvrije woning te kunnen genieten.

Vochtbestrijding vereist professionele hulp

Het bestrijden van vocht is in vele gevallen iets wat u best aan een vakman overlaat. Zij hebben de kennis, de ervaring en de middelen om de situatie precies te analyseren en hiervoor dan ook de ideale oplossing aan te bieden. Terwijl condensatievocht nog perfect zelf op te lossen is door wat meer te ventileren, zijn alle andere vormen van vochtproblemen vaak moeilijk door uzelf van de baan te vegen.

Een deskundige persoon zal in staat zijn om u perfect te vertellen wat de problemen zijn, hoe deze kunnen worden opgelost en wat de voor- en nadelen zijn van alle mogelijke behandelingsmethodes. Hij of zij zal u hierbij in de vrijheid laten om uiteindelijk zelf de definitieve beslissing te nemen, maar zal u ook meteen kunnen vertellen waarom de ene methode nu zoveel beter is dan de andere voor uw specifiek vochtprobleem. Het grote voordeel van professionele hulp inroepen, is ook dat u in vele gevallen van een jarenlange garantie kunt genieten zodat u zorgeloos de toekomst tegemoet kan kijken en zodat u ook nog in de toekomst vrijblijvend bij hen terecht zult kunnen voor advies in woord en daad.

Meer over de specifieke vormen van vochtbestrijding hebben we in de volgende artikelen samengevat:

  1. Vochtbestrijding in muren
  2. Vochtbestrijding in de kelder
  3. Vochtbestrijding in de kruipruimte

De kosten van vochtbestrijding

Zoals wel te verwachten viel, zijn er heel wat mogelijke oorzaken van uw vochtproblemen. Afhankelijk van deze oorzaken zal voor een of andere vochtbestrijding methode gekozen worden. Regelmatig is het oplossen van uw vochtproblemen ook een kostelijke zaak waarbij u diep in de buidel moet tasten om vocht een definitieve halt toe te roepen. Toch is het altijd nuttig om uw woonverzekering te raadplegen in geval van problemen met vocht. Deze verzekering gaat immers in bepaalde gevallen de kosten van vochtbestrijding vergoeden. Alles hangt natuurlijk van verzekering tot verzekering af, maar met het controleren heef u alvast niets te verliezen. En met een beetje geluk hoeft u misschien wel niets meer zelf te betalen. Even controleren loont dus zeker de moeite!

Vochtbestrijding begint bij uzelf

Het mag misschien raar klinken, maar heel wat vochtproblemen kunnen vermeden worden door zelf het vocht een stapje voor te zijn. Bij nieuwbouwwoningen heeft de eigen verantwoordelijkheid zeker een belangrijke impact op mogelijke toekomstige vochtproblemen. U kiest namelijk zelf welke methodes u gaat gebruiken als vochtbestrijding. Toch schuilt ook bij vele oudere woningen het probleem bij de eigenaars zelf. Regelmatig onderhoud en herstel van beschadigde muren, gevels, daken, … zal ervoor zorgen dat vocht veel minder kans zal krijgen om schade toe te brengen. Bovendien is het ook belangrijk dat u uw huis op een regelmatige basis goed verlucht en ventilatie de kans geeft om het huis te laten drogen. Houdt u rekening met deze zaken dan zult u gegarandeerd minder kans hebben op vochtproblemen allerhande.

Vraag gratis offertes aan.